Jaké jsou účinky Jujuby aneb čím vám může prospět Datlový sirup?
Víte, co jsou čínské datle? Označení pro cicimek datlový - zlatou čínskou jujubu. Plodina pochází z Číny a tamní obyvatelé už tři tisíce let vyrábějí kvašením plodů jujuby datlové víno.
A důvod?
Plody jujuby jsou bohaté na vitaminy a mají vysokou nutriční a medicínskou hodnotu. Čím vším vám mohou ještě prospět?
Má hodnotné složení
Jujuba je zdrojem vitaminu C, který díky schopnosti bojovat s volnými radikály hraje důležitou roli v posilování imunitniho systému.
Jujuba je i skvělým zdrojem železa, které je potřebné zejména pro přenášení kyslíku krví do všech orgánů. Výsledkem je zdravá pročištěná krev a bezproblémové zažívání.
Udržuje pevné nervy
Jedním z hlavních přínosů jujuby je schopnost udržovat díky vysokému obsahu draslíku zdravý nervový systém. Draslík je základním minerálem potřebným k regulaci tělních tekutin, které pomáhají kontrolovat tepovou frekvenci a krevní tlak. Přispívá k ochraně před mrtvicí a koronárními onemocněními srdce.
Posiluje kosti
Plody jujuby jsou bohaté na vápník, mangan, měď a hořčík.
Bez ohledu na mnoho dalších přínosů je vápník základním stavebním prvkem kostí a zubů, a tělo ho vyžaduje pro stahování svalů, srážení krve a vedení nervových impulzů.
Hořčík zase pomáhá při vytváření nových krvinek, dále aktivuje vitaminy B a podporuje správnou funkci svalů.
Kladů jujuby je ale mnohem více...
- Posiluje imunitní systém
- Vyživuje a čistí krev
- Podporuje funkci jater
- Zklidňuje nervy a zlepšuje spánek
- Ulevuje zažívacímu systému
- Podporuje obnovu buněk